Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Poëziewandeling “Middelheim Live”

11 juni 2016 @ 19:30 - 22:00

Op 11 juni wachtte de Promotors een “walk in the park” in het gezelschap van twee uitgelezen kunstenaars, dichter Bart Stouten en klarinettist Vlad Weverbergh.

Middelheim Promotors luisteren naar de woorden van Bart Stouten en de muziek van Vlad Weverbergh

Middelheim Promotors luisteren naar de woorden van Bart Stouten en de noten van Vlad Weverbergh

 

Bart Stouten

Bart Stouten

 

Dichter Bart Stouten (Sint Truiden 1959) is behalve een melomaan en een bevlogen radiomaker  in willekeurige volgorde ook een schrijver, dichter, erudiet, Proustiaan, zenbeoefenaar, pianist en overlevende. Dat alles klinkt mee in de hoogstpersoonlijke manier waarop hij in het bekende programma op Klara  ‘Klassiek leeft’ zijn liefde voor muziek kenbaar maakt. droomparcours van woorden doorheen het Middelheimmuseum.

Bij tien van zijn favoriete beelden las dichter telkens een eigen gedicht en een favoriete gedicht uit de Wereldpoëzie. Bart’s nieuwe  bundel, “Middelheim Live“, is helemaal geïnspireerd door het Middelheimmuseum en werd op deze avond voorgesteld.

Bart onderlijnde dat hij een heel bijzondere band heeft met de werken in het Middelheimmuseum. Hij stelde zich trouwens de vraag of zijn dichterschap niet in het Middelheim werd geboren. Zijn bundel “Middelheim Live” is een getuige van de complexe interactie tussen beelden en verzen. Soms ”dicteert” een beeld de thematiek van een gedicht maar soms ook “verlangt” en “ zoekt” een existentieel gedicht haar eigen beeld. U wordt door het bundel uitgenodigd op zoek te gaan naar een eigen woordmuseum en tijdens uw wandeling de bundel te lezen: onder het motto “solvitur ambulando” worden immers alle zielsproblemen worden opgelost dank zij het Beeld.

Muzikale duizendpoot, klarinettist Vlad Weverbergh, zorgde voor de aangepaste muzikale intermezzi..

Kennismaken met het talent van Vlad? Volg deze link.

 

 

 

Gegevens

Datum:
11 juni 2016
Tijd:
19:30 - 22:00

Locatie

Museum Middelheim