Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Middelheim Midzomerfeest

23 juni 2018 @ 19:00 - 23:00

Geniet tijdens het Middelheim Midzomerfeest van een unieke poëtische wandeling en de nieuwe tentoonstelling Experience Traps. Ontdek de winnaar van de Middelheim Museum Young Artists Prize en kies mee de publieksprijs. Onze foodtrucks staan voor u klaar met heel wat lekkers en na de wandeling speelt de Fondy Riverside Bullet Band terwijl u op het terras geniet van een fris drankje.

De toegang is gratis.  

Inschrijven

 

Dichter bij Beeld

De Middelheim Promotors en curator Richard Foqué vroegen 12 dichters een gedicht te schrijven, geïnspireerd op een beeldhouwwerk van het Middelheimmuseum. Op 23 juni zullen de dichters hun gedicht voordragen naast het kunstwerk dat hen inspireerde. Laat u rondleiden tussen de kunstwerken en ontdek de poëzie van het beeld en het beeld van de poëzie.

Als herinnering aan deze unieke avond is er een prachtig uitgegeven dichtbundel (te koop ter plaatse), waarin alle gedichten zijn opgenomen, samen met een grafische afbeelding van het kunstwerk.

Dichters: Frank Decerf, Jo Gisekin, Peter Holvoet-Hansen, René Hooyberghs, Maarten Inghels, Erick Kila, Ruth Lasters, Els Moors, Kim Pauwels, Max Temmerman, Antoon Van den Braembussche, Joke Van Leeuwen

Middelheim Museum Young Artists Prize

Middelheim Promotors vzw organiseerde voor de tweede keer, met de steun van Delen Private Bank, een creatiewedstrijd voor kunst in openlucht. Daarmee willen we jong talent ondersteunen en de creatie van werk in openlucht bevorderen. Alle beeldend kunstenaars, jonger dan 30 jaar die in België wonen, mochten aan deze wedstrijd deelnemen en 54 kunstenaars stelden een nieuw werk voor.

Uit de inzendingen werd door een jury, samengesteld uit Sara Weyns (directeur Middelheimmuseum), Luc Bertrand (voorzitter Middelheim Promotors), Filips De Ferm ( Delen Private Bank), Katrien Laenen (Coördinator Kunstcel Vlaamse Gemeenschap) en Adrien Tirtiaux (kunstenaar), drie laureaten gekozen die een budget kregen om hun werk te realiseren in het Middelheimmuseum. De uiteindelijke winnaar zal bekendgemaakt worden en beloond met een geldprijs ter waarde van € 5.000. Bewonder de 3 kunstwerken en kies zelf mee voor de publieksprijs.

 

Experience Traps 

Op 1 juni opende de nieuwe tentoonstelling Experience Traps. Middelheimmuseum vroeg aan internationaal gerenommeerde kunstenaars uit verschillende disciplines nieuw of bestaand werk te presenteren, geïnspireerd door de vernieuwende ideeën uit het barokke landschap. Ook voor deze tentoonstelling zijn er die avond rondleidingen voorzien.

 

Fondy Riverside Bullet Band

Na de wandeling speelt de Fondy Riverside Bullet Band, onder leiding van beeldhouwer Camiel van Breedam, waarvan een beeld (De Zonnewagen) is opgenomen in het Middelheimmuseum.

 

Gegevens

Datum:
23 juni 2018
Tijd:
19:00 - 23:00
Evenement Categorie:

Organisator

Middelheim Promotors