Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Hedendaagse kunst en barok

17 juni 2018 @ 11:00 - 13:00

Over passie, dynamiek en theatraliteit in de actuele kunst

door Inge Van Reeth

In het kader van Antwerpen Barok 2018 ontdek je welke verbindingen er zijn tussen de 17de eeuwse barok en nieuwe meesters uit de hedendaagse kunst.

De grote theatraliteit, de spanning tussen de natuur en het artificiële, de weelderige naakten, de dynamische onstuimigheid, de overweldigende emoties: het zijn elementen die ook in de hedendaagse kunst opduiken, maar dan in een heel andere vormentaal.

Jacob Jordaens, de studies van de kop van Abraham-Grapheus

Een kennismaking met werk van kunstenaars die zich rechtstreeks laten inspireren door barokke meesters zoals Rubens en Titiaan, maar evengoed met actueel werk dat typische barokke kenmerken vertoont.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met het MHKA en zal doorgaan in het auditorium van dit museum, waar in het kader van het Barokjaar 2018 een door Luc Tuymans gecureerde tentoonstelling plaatsvindt onder de titel “Sanguine – Bloedrood”.

Lili Dujourie, The Kiss, 1987

 

 

 

 

 

 

 

 

Docente: Inge Van Reeth

Zij studeerde geschiedenis, culturele studies en kunstwetenschappen aan de KU Leuven. Ze specialiseerde zich in iconografie en hedendaagse kunst. Momenteel werkt ze als free-lance kunsthistorica voor verschillende musea en kunsteducatieve organisaties en bereidt ze haar doctoraat kunstwetenschappen aan de KUL voor.

Praktisch:

De Vrienden van het M HKA en de Vrienden van het Middelheim museum zijn uitgenodigd op deze lezing die plaats vindt in het M HKA, Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen in het auditorium op de 3e verdieping en dit op zondag 17 juni met start om 11 uur en einde om 13 uur.

Op zaterdag 15 september 2018 hernemen we deze lezing eveneens in het M HKA, maar dan van 14 uur tot 16 uur.

Inschrijven doet u via mail aan info@middelheimpromotors.be.

LET OP: Vermeld duidelijk voor welke datum u inschrijft: zondag 17 juni of zaterdag 15 september.

Gegevens

Datum:
17 juni 2018
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Middelheim Promotors en Vrienden van het M HKA

Locatie

M HKA, Antwerpen