Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Insel Hombroich, Neuss

10 november 2019 @ 08:30 - 19:30

“Door een dialoog tussen natuur, kunst en architectuur symboliseert het hedendaagse park het idee van een kunstzinnig cultuurlandschap waar men “kunst parallel aan de natuur” – naar een citaat van Paul Cézanne – kan beleven.”

Met deze tekst duiden we perfect de ervaring die u op zondag 10 november te wachten staat. Meer eerst dit. De eerste reden is waarom we deze (verre) verplaatsing ondernemen is de grote retrospectieve gewijd aan de Duits-Antwerpse kunstenaar Bernd LOHAUS (1940-2010). Deze belangrijke kunstenaar is verantwoordelijk voor de monumentale liggende structuur uit de tentoonstelling Nieuwe Beelden in 1993. Eén van de topstukken van het Middelheimuseum.

Bernd Lohaus, Zonder titel, 1993, Middelheimmuseum

Een kleiner werk van deze kunstenaar vinden we in het nieuwe en schitterende Collectiepaviljoen. Indien u dit paviljoen nog niet bezocht, kunnen we u enkel aanraden dit te ontdekken. Het is een bijzonder waardevolle aanwinst voor het museum.

De tentoonstelling van Bernd Lohaus vindt plaats in de Skulpturhalle, een architecturaal pareltje van de Thomas Schütte Stichting naar een ontwerp van deze Duitse topkunstenaar.

 

Na het geleide bezoek gaan we naar het Museum Insel Hombroich. Gewapend met een plan krijgt u de kans om op uw eigen tempo en volgens uw persoonlijke voorkeuren de ganse namiddag dit wonderlijke 25 hectaren grote domein te ontdekken. Prachtig ingebed in een ongerept landschap huisvesten elf paviljoenen zowel kunstwerken van Aziatische oorsprong als werken van belangrijke moderne en hedendaagse kunstenaars. Waarbij moet onderlijnd dat de paviljoenen op zich zonder meer kunstwerken zijn.

Eén van de paviljoenen herbergt een cafetaria waar en wanneer u zelf een bio-maaltijd kan samenstellen, niet-alcoholische dranken inbegrepen.

Gegevens

Datum:
10 november 2019
Tijd:
08:30 - 19:30
Evenement Categorie: