Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tentoonstelling Monster Chetwynd in De Pont en atelierbezoek John Körmeling

14 december 2019 @ 09:45 - 17:45

Een bezoek aan Monster Chetwynd en John Körmeling

Alle kunstenaars zijn vanzelfsprekend een beetje speciaal, maar de twee die op 14 december onze aandacht vragen, mogen we wel erg bijzonder noemen.
In de eerste plaats is er Monster Chetwynd. We leerden haar kennen tijdens de zomertentoonstelling “Experience Traps” in de zomer 2018. Haar acties buiten (Centraal Station) en in het Middelheimmuseum waren niet alleen een belangrijke bijdrage aan de
tentoonstelling, maar tevens een overtuigende illustratie dat performancekunst een plaats heeft in het hedendaags museumlandschap. De carrière van deze 46-jarige Britse kunstenares kent sedert haar nominatie voor de prestigieuze Turner Prize in 2012 een onstuitbare opgang met tentoonstellingen in o.m. Nice, Zurich en Londen (Tate Britain).

Op uitnodiging van het gekende museum De Pont in Tilburg krijgt zij een eerste grote solotentoonstelling in Nederland.
Spektakel, of moeten we veeleer zeggen “theater” verzekerd! Zie voor meer info over Chetwynd en de tentoonstelling op onze blog.
Herinneren we eraan dat Monster Chetwynd tekende voor de exclusieve editie voor Middelheim Promotors in 2018. Dit werk met de titel “Expearience Traps” behoort tot de   selectie in het nieuwe collectiepaviljoen en (een buitenkans?), er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar.
Zie details op de website https://www.middelheimpromotors.be/monster-chetwynd-tekent-voor-de-editie-2018/

Daarna rijden we verder naar Eindhoven waar we kennismaken met een andere, uiterst originele kunstenaar. John Körmeling is verantwoordelijk voor een van de topstukken in ons Middelheimmuseum, met name de indrukwekkende “Artiesteningang” op de hoek van de Middelheimlaan en de Lindendreef.

De kunstenaar zal de Middelheim Promotors graag inzijn atelier ontvangen en ons vertellen over zijn werk dat zich situeert tussen architectuur en beeldende kunst.

We nemen aan dat u uitkijkt naar een nadere kennismaking met deze twee originele kunstenaars. We vestigen wel uw aandacht op het feit dat we – in functie van het atelierbezoek – het aantal deelnemers moeten beperken. Bij voldoende belangstelling
bekijken we of een herhaling van de uitstap op zondag 15 december 2019 mogelijk is. Hoe dan ook, inschrijven is dus de boodschap!

Het programma:

– 09.45 vertrek Crowne Plaza Hotel, G. Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen
– 11.00 geleid bezoek aan de tentoonstelling “Toxic Pillows” van Monster Chetwynd
– Vrij bezoek museum en vrije lunch in het museumcafé De Pont – 14.00 vertrek via de Hasseltrotonde aan de ring in Tilburg waar we het “Draaiend Huis” van John Körmeling vinden, naar Eindhoven waar we ontvangen worden door de kunstenaar en  om17.45 aankomst Crowne Plaza Hotel

Uitgebreide informatie over deze uitstap vindt u op deze website onder de rubriek nieuws van en voor Middelheim Promotors.

!!! Tijdens de uitstappen worden dikwijls foto’s gemaakt, o.m. bedoeld om op onze website te worden geplaatst. Indien u niet wenst gefotografeerd te worden, zeg dit a.u.b. tegen de fotograaf zodat deze hiermee rekening kan houden.

INSCHRIJVING
Betaling geldt als inschrijving: 32 euro (incl. vervoer, toegangsticket, gids – exclusief lunch) te storten op BNP Paribas Fortis rekening nr. BE86 0016 7150 9050 – BIC: GEBABEBB 18 A) met vermelding ‘Nederland’ + de naam/namen van de deelnemende leden (max. 2). Wij registreren de deelnemers in functie van ontvangst van de betaling.
Enkel indien u zich minimum 3 werkdagen voor de datum van de uitstap en uitsluitend schriftelijk via e-mail aan het secretariaat hebt afgemeld, kan de helft van het inschrijvingsgeld worden terugbetaald.

Secretariaat: 03/288 33 74 – middelheimpromotors@antwerpen.be

Gegevens

Datum:
14 december 2019
Tijd:
09:45 - 17:45
Evenement Categorie:

Organisator

Middelheim Promotors