Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aperitiefconcert: Ignis Quartet

2 oktober 2016 @ 11:00 - 13:00

 

Het tweede aperitiefconcert dat de Middelheim Promotors samen met de Vrienden Conservatorium Antwerpen organiseren in het Atelier Van Lieshout, vindt plaats op zondag 2 oktober om 11 uur.

Het Ignis Quartet is een jong strijkkwartet van vier studenten van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In 2014, tijdens hun eerste bachelor jaar, leerden deze vier gepassioneerde muzikanten elkaar kennen en besloten hun liefde voor kamermuziek te delen door een strijkkwartet te stichten. Hun allereerste werk was het eerste strijkkwartet van Edvard Grieg. Een stuk vol vuur en temperament, wat al gauw hun handelsmerk werd. Zij kozen dan ook de naam ‘ignis’, latijn voor vuur, maar ook voor begeestering, drift, enthousiasme. En dat is precies wat deze vier vrienden elke keer proberen vertolken in hun muziek. Een tevreden jury op het kamermuziekexamen in mei 2014 gaf hen een boost om zich nog meer toe te leggen op hun samenspel. Sindsdien speelden zij op de EKHO-instrumentententoonstelling van de Elisabeth Wedstrijd, volgden zij masterclass bij altviolist van het beroemde Fine Arts Quartet, Juan-Miguel Hernandez, en speelden zij verschillende concerten in België en Nederland.

Op het programma:

Joseph Haydn – Strijkkwartet opus 76 nr. 4 in Bb “Sunrise” en

Antonin Dvorak – Strijkkwartet nr. 12 in F “Amerikaans kwartet”

Het Ignis Quartet

Het Ignis Quartet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kwartet is samengesteld uit:

  • Georgina Pennewaert –  Viool
  • Melanie Gruwez – Viool
  • Timothy McAllister – Altviool
  • Yunah Proost – Cello

Meer dan een aanrader!

De prijs voor de Promotors en de Vrienden Conservatorium bedraagt  5 euro i.p.v. 7 euro, aperitief inbegrepen.

Op www.youtube.com/watch?v=lOIwr_OFdAg kan u alvast genieten van hun uitzonderlijke prestatie tijdens het examen kamermuziek in mei 2016.

Gegevens

Datum:
2 oktober 2016
Tijd:
11:00 - 13:00
Evenement Categorie:

Organisator

Middelheim Promotors en Vrienden Conservatorium Antwerpen

Locatie

Museum Middelheim, Atelier Van Lieshout