Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Antwerpen: Tentoonstellingsruimte Sam DILLEMANS

8 oktober 2016 @ 17:00 - 19:00

Op zaterdag 8 oktober bezochten zowat 80 Middelheim Promotors de tentoonstellingsruimte van de bekende kunstenaar Sam Dillemans in de Eggestraat in Antwerpen. De twee deskundige en enthousiaste begeleiders zorgden voor een boeiende en interessante kennismaking met de verschillende facetten, thema’s en periodes in het werk van de schilder.

 

 

Na deze verrijkende inleiding was het tijd om met de “meester” kennis te maken en met hem in gesprek te gaan. Op een bevlogen, begeesterende manier deelde hij met de Middelheim Promotors zijn visie op de schilderkunst en de kunst in het algemeen. De Promotors kregen een beeld van een kunstenaar met een zeer eigen mening: no nonsense, open en authentiek. Door zijn bewust zelfstandige en onafhankelijke positie t.o.v. galeries, curatoren en musea, houding die hem vanzelfsprekend ook zeer kwetsbaar maakt, bekleedt hij een wel heel bijzondere plaats in de actuele kunstwereld. Een wereld die, zoals hij deze streng catalogiseert de titel van “stalinistisch regime van de wansmaak” verdient.

 

Een kunstenaars bezeten door de Grote Meesters. Meesters van de schilderkunst, maar evenzeer van de klassieke letteren en de muziek. Dillemans manifesteert zich als een kunstenaar die deze artistieke invloeden zoekt, ermee leeft, opzuigt om ze daarna met een ijzeren discipline en een ongekende werkkracht toe te vertrouwen aan het doek. Fascinerende figuur!

Een oprecht dankwoord en een hartelijk tot ziens!

Voor wie de wereld van Sam Dillemans verder wil exploreren, zijn er verschillende interessante bronnen, zoals:

Gegevens

Datum:
8 oktober 2016
Tijd:
17:00 - 19:00

Organisator

Middelheim Promotors

Locatie

Tentoonstellingsruimte Sam Dillemans