Gezien de grote belangstelling organiseerden Middelheim Promotors twee vierdaagse reizen naar Basel. Centraal thema en aanleiding voor deze excursie: het verwerven door het Middelheimmuseum met de hulp van de Middelheim Promotors van het schitterende werk van Bruce Nauman “Diamond Shaped Room With Yellow Light.”

Hierna een aantal beelden van een bijzonder geslaagde uitstap, die natuurlijk begon in het kunstencentrum “SCHAULAGER” waar de grot restrospectieve Bruce Nauman te zien was. Jammer genoeg was het nemen van foto’s in de tentoonstelling “Disappearing Acts” niet toegelaten, dus moten we ons tevreden stellen met een beeld van het ronduit schitterende gebouw van de Schaulager, een ontwerp van de Zwitserse architectenduo Herzog & de Meuron.

Onze culturele pelgrimstocht startte echter op donderdag met een bezoek aan het Centre Pompidou in Metz. Daar wachtte een bezoek aan de tentoonstelling ” L’Aventure de la couleur. Œuvres phares du Centre Pompidou”. In dit kleurrijke spektakel ontdekken we topwerken van o.m. Serge Poliakoff en Martial Raysse.

En wat te zeggen van onze voorzitter die zonder vrees het prachtige werk van de Venezolaanse kunstenaar Rafael Jesus SOTO?

Op vrijdag is na Schaulager het volgende bezoek in het Kunstmuseum BaselNaast het genieten van verschillende werken van de vaste collectie, maken we kennis met een voor de meesten onbekende Amerikaanse kunstenaar 84 jarige kunstenaar Sam GILLIAM. Onbekend, inderdaad, maar we zullen deze kunstenaar, een meester van de subtiele kleuren en de originele vormgeving van het canvas  niet licht vergeten. Een verfrissende verrassing.

Zaterdagmorgen brengt de tram, veruit het beste vervoermiddel in Basel, ons netjes tot voor de deur van de Fondation BEYELER. De duotentoonstelling van de reuzen Francis BACON en Alberto GIACOMETTI vormt ontegensprekelijk een nieuw hoogtepunt van deze reis.

Onze volgende etappe is de exponent van hedendaags design en architectuur, de  VITRA site.

De derde dag wordt besloten met een gezamelijk, gezellig diner in de typisch Zwitserse omgeving van het restaurant “Löwenzorn”.

De laatste dag voert ons eerst van Basel naar Ronchamp waar we natuurlijk genieten van de prachtige architectuur in een adembenemende omgeving van de Colline Notre-Dame du Haut. Vooraleer de tocht naar Antwerpen aan te vatten lunchen we nog samen in het restaurant “MARCHAL” in Ronchamp.