Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Gent: Pascale Marthine Tayou, atelierbezoek en Herbert Foundation

25 januari 2020 @ 08:00 - 17:00

Gent, 25 januari 2020, op ons programma: een topkunstenaar en een unieke collectie.

Op zaterdag 25 januari 2020 trekken we naar Gent en starten in de omgeving van de Dampoort met een atelierbezoek van formaat. Van formaat, in de eerste plaats omwille van de kunstenaar, maar ook omwille van de architectuur en de dimensies (1.650 m²) van de oude loods die werd omgebouwd tot een uitzonderlijke werk- en stockeerruimte. We gaan er op bezoek bij Pascale Marthine TAYOU.


Deze kunstenaar werd geboren in 1967 in Yaoundé, Kameroen, een afkomst die intens verbonden blijft met zijn kunst. Zijn veelal kleurrijke en uitbundige kunst uit zich in zeer diverse vormen: beelden, video en vooral installaties waarbij hij zeer veel gebruik maakt van recyclage- materialen. Met deelnames aan Documenta XI in 2002, de Biënnales van Sao Paolo en Venetië mag Tayou zeker gerangschikt worden onder de belangrijke hedendaagse kunstenaars.

Promotors herinneren zich wellicht dat we Pascale Marthine Tayou hebben ontmoet tijdens vorige bezoeken, zoals recent in het kasteel van Gaasbeek en het museum Voorlinden, terwijl we vanzelfsprekend de indrukwekkende installatie in het Middelheimmuseum in 2013 tijdens de tentoonstelling “Mijn kleine paradijs” niet vergeten zijn.

Na de lunch in brasserie ’t Pakhuis, wandelen we naar de Coupure waar een bezoek aan een van de meest befaamde kunstcollecties in België op het programma staat: de collectie van de Herbert Foundation. We bezochten vroeger reeds deze collectie van Anton en Annick Herbert, maar deze is zo rijk dat een nieuw bezoek zeker op zijn plaats is.

Uit de immense collectie werd ditmaal een tentoonstelling samengesteld onder de titel “Distance Extended / 19791997 – part I”. In deze nieuwe presentatie zijn werken opgenomen uit de tweede generatie kunstenaars in de verzameling van het echtpaar Herbert. Het maatschappelijk kader en ontwikkelingen waarbinnen deze werken zich situeren hebben als referentie de val van de Berlijnse muur in 1989.
Een collectie en een tentoonstelling dus met een sterkverhaal.

Binnen enkele dagen vindt u op onze website, zoals gebruikelijk, achtergrondinformatie als voorbereiding op de beide onderwerpen van ons bezoek (www.middelheimpromotors.be).

PROGRAMMA

09.15 u. vertrek Crowne Plaza Hotel, G. Legrellelaan 10, 2020 Antwerpen

10.00 u. bezoek atelier van Pascale Marthine Tayou.

11.45 u. met de bus naar brasserie ’t Pakhuis, Schuurkenstraat 4, Gent

14.00 u. wandeling naar de Coupure Links waar we om 14.30 in nummer 627A in de Herbert Foundation verwacht worden voor een geleid bezoek

17.15 u. aankomst Crowne Plaza Hotel

INSCHRIJVING
Betaling geldt als inschrijving: € 70 p.p. (incl. vervoer, toegangsticket, gids, lunch en BTW) te storten op BNP Paribas Fortis rekening nr. BE86 0016 7150 9050 – BIC: GEBABEBB 18 A) met vermelding “Gent + naam/namen van de deelnemende leden (max. 2)”. Wij registreren de deelnemers in functie van ontvangst van de betaling. Enkel indien u zich minimum 3 werkdagen voor de datum van de uitstap en uitsluitend via e-mail aan het secretariaat hebt afgemeld, kan de helft van het inschrijvingsgeld worden terugbetaald. Secretariaat: 03/288 33 74 – middelheimpromotors@antwerpen

Gegevens

Datum:
25 januari 2020
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Gent

Organisator

Middelheim Promotors