Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Matt Mullican in MAC Grand Hornu en Wolfgang Tillmans in Wiels, Brussel

7 maart 2020 @ 09:00 - 18:00

Zaterdag 7 maart ontdekken we twee toppers van de internationale kunstscene:                                                                                                             

Matt MULLICAN en Wolfgang TILLMANS

 Opnieuw is een van de topstukken in het Middelheimmuseum de aanleiding voor onze uitstap. Ter gelegenheid van Antwerpen 1993 was Matt MULLICAN een van de kunstenaars van de historische tentoonstelling “Nieuwe Beelden”  die Middelheimmuseum verrijkte met tien topstukken.

Het werk van Matt Mullican zaait zich uit op vier verschillende plekken langsheen  de waterloop. Hij legt een bloembak aan en laat pictogrammen graveren in Soigniessteen. Sommige tekens ontwierp hij zelf, andere pikte hij op in stations, luchthavens en musea. Matt Mullican ontwikkelde met zijn tekens een heuse kosmologie. Of liever de voorstelling van een kosmologie. Alles krijgt zijn plek in Mullicans tekensysteem: van de ongevormde materie, over de door mensen geordende wereld, kunst en taal, tot en met het spirituele. Toch komt ook Mullican niet dichter bij de wereld of een of andere waarheid. Integendeel, Mullican benadrukt net het beeldende karakter van zijn pictogrammen.”

Het “Musée des Arts Contemporains de la Fédération Wallonie-Bruxelles” (MAC) brengt nu onder de titel “Representing the Work”  de eerste retrospectieve in België van de Californische kunstenaar Matt Mullican. Deze unieke gelegenheid mogen we als Middelheim fans niet laten voorbijgaan en na het zien van deze tentoonstelling zal u het werk van Mullican, dat we in een eerste fase wellicht niet zo eenvoudig vinden, met andere ogen zien.

Na ons bezoek in Grand-Hornu, Boussu, houden we op de terugweg naar Antwerpen halt in Brussel, meer bepaald in het museum Wiels waar op de ogenblik onder de titel “Today Is the First Day” een selectie uit de laatste dertig jaar van het oeuvre van de wereldberoemde Duitse kunstenaar Wolfgang Tillmans (16 augustus 1968) wordt gepresenteerd. De tentoonstelling  legt de nadruk op de nieuwste ontwikkelingen in zijn werk en bevat nooit eerder vertoonde fotoseries en videofragmenten in een ruimtelijke omgeving die Tillmans speciaal voor Wiels ontwierp.

Deze kunstenaar maakte naam over de hele wereld en werd een van de meest invloedrijke figuren van zijn generatie met zijn grensoverschrijdende benadering van fotografie als artistiek medium.

Als kunstenaar is het zijn ambitie om de wereld om ons heen vast te leggen, of zoals hij het zelf uitdrukt: ‘beelden te maken die gaan over hoe het voelt om in dit tijdperk te leven’. Van een enorme rotonde in aanbouw in Londen neemt Tillmans ons mee naar het underground milieu in Iran; een ontdekkingstocht door ons hier en nu, onze eigentijdsheid.

Het programma voor deze dag:

Geleid bezoek aan de tentoonstelling “Representing the Work van Matt Mullican in MAC, Grand Hornu.

Na de lunch in Grand Hornu naar museum Wiels in Brussel

Geleid bezoek aan de tentoonstelling “Today is the First Day” van Wolfgang Tillmans

 

 

 

Gegevens

Datum:
7 maart 2020
Tijd:
09:00 - 18:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Middelheim Promotors

Locatie

MAC Grand Hornu en Wiels, Brussel