Mijn Middel-Link juli/augustus 2020, uw band met Middelheimuseum en Middleheim Promotors.

BEELD IN BEELD, maar U kiest!

 Recent hebben we om de voor de hand liggende redenen, heel wat aandacht besteed aan het uitzonderlijke werk “Résidence Terrestre” van Michel François.  In het verlengde daarvan willen het museum en Middelheim Promotors ook andere werken uit de collectie zo dicht mogelijk bij de leden brengen en ontsluieren. De keuze van het werk dat u nader wil leren kennen ligt echter BIJ U.

LUCIANO FABRO (ITALIË), Turijn, 1937 – Milaan, 2007, Badenden

 

 

De collectie van het Middelheimmuseum is goed voor zowat 1800 kunstwerken, het resultaat van meer dan een halve eeuw verzamelen en opbouwen. Stukken van onder meer Auguste Rodin, Henry Moore, Rik Wouters, Isa Genzken, Chris Burden, Andrea Zittel, Ai Weiwei, Barbara Hepworth, Bruce Nauman, Germaine Richier, Alberto Giacometti, Berlinde De Bruyckere, Richard Deacon…  geven een uniek overzicht van meer dan honderd jaar beeldende kunst.

 

 

TONY CRAGG (GROOT-BRITTANNIË), Liverpool, 1949, Envelope

 

 

 

Over welk werk zou u heel graag iets meer weten?     Welk werk raakt u, intrigeert u, spreekt u aan, schrikt u af?    

                                    

Aarzel niet en laat ons weten over welk werk u meer wenst te weten. Stuur ons uw vraag per e-mail naar middelheimpromotors@stad.antwerpen.be met de naam van de kunstenaar en/of het werk waarover u iets meer wil weten. In een volgende Middel-Link brengen we het door u gekozen BEELD … IN BEELD.  

FRANZ WEST (OOSTENRIJK), Wenen, 1947- 2012, Sphairos

__________________________________________________________________________