Graag vestigen we de aandacht op de boeiende website ARTTUBE.

Het Stedelijk Museum Amsterdam, M HKA in Antwerpen, Gemeentemuseum Den Haag, De Pont in Tilburg, Centrum Beeldende Kunst in Rotterdam, Centraal Museum Utrecht, Museum Jan Cunen in Oss, Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en het Middelheimmuseum in Antwerpen publiceren op ARTtube video’s van hoge kwaliteit over kunst en design, de meeste in eigen beheer en vanuit de eigen expertise ontwikkeld.

ARTtube bevat bijzondere interviews met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers naast sfeervolle portretten van inspirerende makers. De musea bieden een kijkje achter de schermen bij de opbouw van tentoonstellingen en de restauratie van kunstwerken en laten hun curatoren en conservatoren aan het woord. Ook fictie en experiment komt aan bod, bijvoorbeeld in de televisiereeks Boijmans TV en in een aantal bijzondere animatie- en remixfilms.

 

Ook het museum Middelheim is op de website vertegenwoordigd. Je vindt er niet minder dan 14 video’s  van het museum. Uiteraard over de tentoonstellingen, maar ook de sociale rol van het museum komt aan bod. Volg deze link: www.arttube.nl/musea/middelheimmuseum  en ga vlug even kijken!

Bij wijze van voorbeeld: