Adrien Tirtiaux maakte voor de Middelheim Promotors een exclusieve editie die geïnspireerd is op zijn werk “Heaven and Earth” uit de zomertentoonstelling 2018 “Experience Traps”. Dit werk werd inmiddels ook definitief verworven door het Middelheimmuseum.
Verwijzend naar het bouwproces van de originele sculptuur is de premie een pop-up model dat zich ontvouwt door middel van twee lasergesneden multiplexplaten. Net zoals het origineel in het museum combineert dit werk een verfijnde techniek en de esthetiek van meerdere materialen, in een zoektocht naar een hedendaags begrip van een transcendente ervaring.
Pittig detail: vanuit zijn opleiding als architect weet de kunstenaar dat modellen een heleboel ruimte innemen en stof kunnen vergaren. Daarom heeft hij ervoor gezorgd dat deze editie ook veilig kan worden bewaard in een speciaal hiervoor ontworpen platte doos, en dus door de trotse eigenaar opnieuw getoond kan worden, telkens wanneer hij/zij het wenst.

“Dit werk is veel meer dan een verwijzing naar het verleden; het is een hedendaagse sculptuur in en op zichzelf, en het toont een ambivalente verhouding tot het object, binnen een 70-jarige collectie van objecten. Het spreekt ook over beeldhouwkunst als vierdimensionaal medium, waarbij tijd wordt gelinkt aan breedte, diepte en hoogte. Bovendien bevat het een moeilijk te beschrijven aspect: de relaties die we in onze individuele en collectieve geest maken tussen het lokale en
onbepaalde afstanden, tussen ons lichaam en de hemel. Deze aspecten tonen aan dat “Heaven and Earth” niet alleen een sleutelwerk is om het oeuvre van Adrien Tirtiaux te begrijpen, maar ook de dynamiek en de bijzondere kenmerken van de actuele beeldhouwkunst weergeeft.” Sara Weyns, uittreksel uit Contention. Content. Contentment. Discontent. Etcetera., December 2018.

Adrien TIRTIAUX

Editie van 16 exemplaren + 4 a.p. Multiplex, tint, hinges, magnets, thread 46 x 46 x 3 cm / 44 x 44 x 24 cm (unfolded)
Prijs € 950 (incl. BTW).

Let op: er is nog slechts EEN EXEMPLAAR van deze editie beschikbaar!