Op zaterdag 23 juni a waren zo’n 400 Vip genodigden van Delen Private Bank, sponsor van de Middelheim Museum Young Artist Price,  Middelheim Lovers en Promotors te gast op een sfeervolle avond met een gevarieerd aanbod.

Zo werden zij vergast op een wandeling die hen leidde langs 12 dichters. De organisatoren kozen 12 beeldhouwwerken uit de rijke verzameling van Middelheim, van “Rivier” van Aristide Maillol uit 1902 tot “Raised Elevation” van Leon Vranken uit 2013. Ook het bakstenen doolhof van de onlangs overleden Deense kunstenaar Per Kirkeby krijgt een persoonlijk gedicht. 12 dichters werden aangesproken:

Joke van Leeuwen, Peter Holvoet-Hansen, Maarten Inghels, Jo Gisekin, Antoon Van den Braembussche, René Hooyberghs, Frank Decerf, Erick Kila, Max Temmerman, Ruth Lasters, Kim Pauwels en ook Dichter des Vaderlands Els Moors.

 

Dichters bij elkaar, of curator Richard Foqué, schepen Bastiaens, directeur Weyns en MP voorzitter Paredis en de twaalf deelnemende dichters.

De bundel “Dichter bij beeld” met de gedichten van deze mooie avond is verkrijgbaar in de museumshop aan 10 euro!

Antoon Van den Braembussche bij een beeld van Tony Cragg

Erick Kila bij het poëtische en intrigerende werk van Juan Munoz.

 

 

Els Moors, nieuwe dichter des vaderlands, schreef twee gedichten bij het werk “Badenden” van de Italiaan Luciano Fabro uit 1994, een compositie met vier wit-marmeren zuilen, half verzonken in een vijver in Middelheim.

Nog een aantal sfeerbeelden van de wandelaars en de dichters.

 

Daarnaast was er heel veel aandacht voor de werken van de drie laureaten van de MMYAP waarvoor we verwijzen naar de desbetreffende pagina. En tenslotte was er, naast de versterking van de innerlijke mens, een spetterende muzikale verrassing met beeldhouwer Camiel Van Breedam en de  Fondy Riverside Bullet Band.