De uitstap op 21 april 2018 bracht 50 Middelheim Promotors naar de hoofdstad. Niet om Art Brussels te bezoeken, maar wel om twee uiterst interessante locaties voor hedendaags kunst te ontdekken. Dank zij de goede zorgen van Promotor Jo Vervoort, kunnen we u hierbij enkele indrukken geven van deze dag die twrouwens gezegend werd door een voortijdig zomers offensief.

CENTRALE for contemporary art

In de voormiddag werd een bezoek gebracht aan deze voormalige electriciteitscentrale in hartje Brussel waar een vrij unieke plaats voor hedendaagse kunst werd gecreëerd. Twee grotere tentoonstellingen worden  jaarlijks georganiseerd. De tentoonstelling die we onder de leiding van bekwame gidsen bezochten brachten een beeld van 11 wel zeer persoonlijke private collecties met de titel “Private Choises”.

Argos Centrum voor Kunst en Media

Na een voor de meesten aangename  lunch op een van de vele zonnige terassen, voerde een korte wandeling ons naar een andere bijzondere plek voor een bijzondere kunstvorm, nl. de kunstenaarsfilm en -video. De sympathieke directeur van deze kunstinstelling, Rolf QUAGHEBEUR zorgde niet alleen voor een hartelijk welkom maar boeide de Promotors met een bijzonder interessante toelichting op het instituut en op de twee tentoonstellingen.

Daarna konden de Promotors zich onderdompelen in de beeldenstroom die doorheen de zalen stroomt. Voor sommigen bleef het bij een korte kennismaking, anderen hadden aan de voorziene tijd niet genoeg. Zo zie je maar!