Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wassenaar, Nederland – museum VOORLINDEN & beeldentuin CLINGENBOSCH

3 augustus 2017 @ 08:00 - 17:00

Deze uitstap is volzet. Inschrijven kan dus niet meer. Wel kan het secretariaat gecontacteerd om te informeren of er afzeggingen zijn.

Voor de inleidende informatie, klik hier.

De nieuwe tentoonstelling in Museum Voorlinden: Rodney GRAHAM

Museum Voorlinden toont vanaf 1 juli 2017 een nieuwe soloshow met werk van de Canadese kunstenaar Rodney Graham (1949). De tentoonstelling concentreert zich vooral op zijn foto’s in de vorm van monumentale lichtbakken (ingelijste kleurendia’s die van achteren worden belicht met tl-buizen) en geeft een overzicht van zijn kunst van het afgelopen decennium, waarin hij zichzelf regelmatig in verschillende gedaantes vastlegt. In zijn werk integreert Graham tal van verwijzingen naar de kunstgeschiedenis, film en literatuur.

Rodney Graham

The padler, Rodney Graham

Op humorvolle en intelligente wijze bevraagt hij zijn eigen identiteit, zoals: wat betekent het tegenwoordig om kunstenaar te zijn? Museum Voorlinden volgt Graham al jaren op de voet en heeft meerdere van zijn werken in de collectie. Het is de eerste solotentoonstelling in Nederland van deze invloedrijke kunstenaar. Voor deze tentoonstelling werkt museum Voorlinden nauw samen met de kunstenaar en het Baltic Centre for Contemporary Art in Newcastle waar een deel van de werken nu al te zien zijn.

Gegevens

Datum:
3 augustus 2017
Tijd:
08:00 - 17:00

Organisator

Middelheim Promotors