Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openingsfeest PETER ROGIERS, CLUSTER

21 mei 2016 @ 12:00

Peter Rogiers

Peter Rogiers

Het parcours dat Peter Rogiers (°1967) in de kunstwereld heeft afgelegd, is even opmerkelijk als zijn oeuvre. Onthaald als de voortrekker van een nieuwe generatie beeldhouwers, hield Rogiers zich ver van de kunsten scène die hem zo bewonderde. Hij ging bewust zijn eigen gang. Dat heeft hem er niet van weerhouden aanwezig te zijn in de belangrijkste kunstcollecties en op tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

 

Rogiers_figuren

Peter Rogiers,Two Reclining Figures on a Calder Base, collectie Middelheim

 

 

 

 

 

 

 

Het museum wijdt dit jaar de grote zomertentoonstelling aan deze originele kunstenaar. De titel van de tentoonstelling, “Cluster”,  verwijst naar de combinatie van specifieke werken en – meest belangrijk – naar het wederzijds versterkend effect, als de juiste elementen worden samengebracht.

De opening van deze ronduit schitterende tentoonstelling die ook in de pers enthousiast wordt ontvangen, werd een regelrechte voltreffer. Te beginnen met de boeiende artist talk, waarbij Peter Rogiers  met een relevant en transparant verhaal ons een inleiding gaf op zijn zeer eigen en authentieke werk. Wat  een eerlijk en ontwapenend sympathieke kunstenaar!

Peter Rogiers

Peter Rogiers

Na de inleiding door directeur Sara Weyns, waren de Middelheimgidsen de aangewezen begeleiders tijdens de kennismaking met de werken.

Aandachtig publiek voor de inleiding van Sara Weyns

Aandachtig publiek voor de inleiding van Sara Weyns

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMVK3

Anne-Mie Van Kerckhoven, Voor alle seizoenen, 2016

Tijdens dit openingsfeest kon het publiek ook kennismaken met het nieuwe werk van Anne-Mie Van Kerckhoven dat door de kunstenares aan het museum werd geschonken.

Met dank aan fotograaf Jo Vervoort een aantal beelden van de prachtige tentoonstelling “CLUSTER” van Peter Rogiers.

 

Rogiers6

 

 

Rogiers5Rogiers2

Gegevens

Datum:
21 mei 2016
Tijd:
12:00

Locatie

Museum Middelheim