Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

MAF: Middelheim Art Festival 2017

16 september 2017 @ 17:00 - 17 september 2017 @ 01:00

Voor de tweede maal gaan Middelheim Promotors de MAF (fe) tour op. Op zaterdag 16 september bieden zij u een avond waarbij al uw zintuigen feestelijk kunnen en zullen genieten. De ingrediënten voor dit gebeuren zijn opnieuw : ART, FOOD and MUSIC. En dit alles in een unieke omgeving van het uniek museumpark van museum Middelheim, een van de belangrijkste Europese musea voor de moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

Angel Vergara | Straatman: Acts & Paintings

Maar … het is geweten: MAF brengt steeds iets meer. Dit jaar zijn we ontzettend trots dat de befaamde kunstenaar Angel VERGARA zijn opwachting maakt. Vergara is ook voor het Museum Middelheim geen onbekende en was o.m. aanwezig in de tentoonstelling  “Nieuwe Monumenten” in 2010.

Angel Vergara

Op  MAF zal de kunstenaar aanwezig zijn als zijn bekend personage Straatman. Straatman, het alter ego van kunstenaar Angel Vergara, verschijnt deze zomer op verschillende locaties in Antwerpen met een reeks performances naar aanleiding van zijn tentoonstelling Straatman: Acts &Paintings in Axel Vervoordt Gallery. Op 16 september duikt Straatman eenmalig op in het  Middelheimpark tijdens MAF 2017.Straatman werkt in het publieke domein verscholen onder een wit laken, een paradoxale opstelling
waarmee hij ons tegelijk aantrekt en op afstand houdt. Geïnspireerd op wat hij rondom zich hoort en  wat hij al glurend kan observeren, schetst hij de zich omringende indrukken op canvas terwijl hij bedekt is. Hiermee is Straatman tegelijk personage en kunstwerk. De eerste verschijning van Straatman vond   plaats in 1988 op de Biënnale van Venetië, tegenover het Belgische paviljoen.

           “ … ik wilde vooral een soort mobiel atelier scheppen, in het doek leven, in het thema zijn, de
           act en het doek zijn. lk dacht daarbij aan Velasquez’ Las Meniñas of Courbets Atelier.”  (Angel Vergara)

Angele Vergara / Straatman. Zie ook: http://www.axel-vervoordt.com/

Het atelier voor Vergara is dus iets dat hij overal met zich kan meedragen doorheen de publieke ruimte. Straatman ligt, staat, kruipt, zit en strekt zich uit. Het publiek loopt langs hem heen, bekijkt de anonieme, witte figuur en wordt nieuwsgierig. Het is een manier om de toeschouwer een spontane participatieve rol toe te bedelen binnen het creatieproces. De schetsen dienen later als basis voor meer uitgebreide  werken.

Duidelijk een extra reden om MAF17 zeker niet te missen!!!

Door uw deelname aan dit artistieke festival bezorgt u zich niet enkel een unieke avond, maar tegelijk steunt u Middelheim Promotors in hun ambitie om de kwaliteit van het museum te waarborgen als wervelend centrum voor moderne en hedendaagse beeldhouwkunst.

MAF 2016

Wij zijn overtuigd dat deze tweede editie van dit jonge, dynamische, creatieve, amusante, artistieke evenement niet wil missen. Noteer daarom het

PROGRAMMA:


Datum   Zaterdag 16 september 2017

Plaats     Kasteel Openluchtmuseum Middelheim

17u         Ontvangst aan Never Mind (Richard Deacon)

17u-20u Festival Tour met Art, Food & Drinks en performance Angel Vergara / Straatman

20u         Performance Mystery Guest

20u-01u MAF ambiance met dj


KAARTEN:

Graag uw aanwezigheid bevestigen op info@maf17.be met vermelding van de namen van de deelnemers, en dit voor 1 september 2017. Uw deelname is slechts definitief  na uw betaling van 65 euro per deelnemer op  rekeningnummer BE86 0016 7150 9050.

Ook dit jaar gegarandeerd een TOPPER!

Voor meer beelden en info over MAF 2016: zie het album MAF op Facebook.

 

 

Gegevens

Begin:
16 september 2017 @ 17:00
Einde:
17 september 2017 @ 01:00
Evenement Categorie:

Locatie

Museum Middelheim