Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kröller-Müllermuseum met Barbara Hepworth en het museum MORE in Gorssel

28 november 2015

Barbara Hepworth: Sculpture for a Modern World

In deze tentoonstelling volgden we stap voor stap de carrière van deze kunstenares van het anonieme begin in de jaren twintig tot de internationaal bekende beeldhouwer die zij aan het eind van haar leven is. Sculpturen van hout, marmer en brons, alleen al bijzonder om het ongelooflijke vakmanschap waarmee gemaakt zijn, worden afgewisseld met schilderijen, tekeningen en foto’s van Barbara Hepworth aan het werk in haar atelier, of te midden van haar vrienden.

Barbara-Hepworth-Kroller-Muller

Vormen uit de natuur. De tentoonstelling illustreerde hoe Hepworth uit aan de natuur ontleende vormen, soms figuratief en soms abstract toegepast, een onmiskenbaar eigen handschrift ontwikkelt, waarvan de impact op de moderne beeldhouwkunst moeilijk kan onderschat.

Beelden buiten. Een wandeling door de beeldentuin bracht ons naar het wereldberoemde Rietveldpaviljoen waar we kennis maakten met de rijke collectie bronzen beelden die het museum van Dame Barbara Hepworth bezit.

Het nieuwe museum MORE of MOdern REalisme in Gorssel


1000x500%20-%20artist%20impression%20-%20ontwerp%20museum%20More%20Gorssel%206

dat zijn deuren opende op 2 juni 2015 bezit de grootste verzameling Nederlands Modern Realisme. Deze verzameling met werk van toonaangevende Nederlandse modern realistische kunstenaars van de afgelopen 100 jaar, was voor iedereen echte openbaring.

We ontdekten topwerken van de modern-realistische aartsvaders(en -moeders) zoals Carel Willink, Jan Mankes, Pycke Koch, Dick Ket, Wim Schumacher en Charley Toorop. Ook het naoorlogs realistisch werk is ruimschoots vertegenwoordigd en collectie wordt systematisch uitgebreid met met nieuwe aanwinsten. We maakten zo kennis met invloedrijke kunstenaars als Jan Beutener, Co Westerik en Barend Blankert en met de gezichtsbepalers uit de hedendaagse figuratieve kunst waaronder Philip Akkerman, Erwin Olaf en Annemarie Busschers.

 

Carel Willink

Werk van Carel Willink

Gegevens

Datum:
28 november 2015
Evenement Categorie: