Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Knutselworkshop! Of de jeugd verovert het museum.

3 december 2017 @ 14:00 - 17:00

Een koude zondagnamiddag putje winter. Sportwedstrijden zijn afgelast. De kinderen willen niet buiten, maar verkiezen de iPad.

Is er nu echt niks beter te doen? Een pertinente vraag. Waarom doen we niets samen? Iets creatief, met de kinderen. Iets waarbij ze iets opsteken waar we ook zelf van kunnen genieten.

Onmogelijk? Niet te vinden? Wij hebben nochtans het perfecte antwoord voor je klaar: wij willen de Promotors met jonge kinderen (of kleinkinderen….) warm maken voor een “samen-activiteit” op zondagnamiddag 3 december. We organiseren voor de kids (6 tot 12 jaar) samen met de Promotors en onder begeleiding van een gids een knutselworkshop in het Middelheimmuseum.  Terwijl we onder begeleiding en spelenderwijs samen onze weg vinden in de materialen, vormen en texturen van de beeldende kunst, verwarmen wij de inwendige (groot) ouder met een lekker glaasje, wat ongetwijfeld tot een gezellig gekeuvel zal leiden. En, wellicht maak je zelf ook nog kennis met een onbekend stukje van het Middelheimmuseum.

PRAKTISCH :

De workshop start stipt om 14.30u. We verzamelen om 14.15u in het Middelheimmuseum aan het Kasteel en voorzien het einde rond 17 uur.
De ateliers richten zich op kinderen MET (groot) ouders. Er wordt gewerkt rond tien verschillende thema’s in functie van de leeftijd van de kinderen:

  • Vijf- en zesjarigen (eerste leerjaar) werken rond ……….  BEWEGING 
  • Zes- en zevenjarigen (tweede leerjaar) …………………….. BEELDENGROEP en MENSELIJKE FIGUUR
  • Zeven- en achtjarigen (derde leerjaar)  …………………….  HUID en KLEUR
  • Acht- en negenjarigen (vierde leerjaar) …………………….  BEELDTEKEN
  • Negen- en tienjarigen (vijfde leerjaar) ………………………  LEEGTE en OMGEVING
  • Tien- en elfjarigen (zesde leerjaar) …………………………..  ARCHITECTURAAL en ABSTRACT

Inschrijven voor deze leerrijke en gezellige namiddag doet u voor 17 november via mail aan info@middelheimpromotors.be  en door storting van 15 EUR/kind op de rekening BE86 0016 7150 9050 (gratis voor de (groot)ouders). Vergeet niet duidelijk de naam van de deelnemer te vermelden en de leeftijd!
Wij kijken er naar uit om de volgende generatie te mogen begroeten in het museum!

 

 

 

Gegevens

Datum:
3 december 2017
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Middelheim Promotors