Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BRUSSEL: kennismaking met 11 collectioneurs en met de visuele kunst

21 april 2018 @ 09:30 - 18:00

Terwijl het elders in de stad storm loopt voor het jaarlijkse commerciële feest van de kunst, hebben we voor u twee minder bekende maar daarom niet minder interessante plaatsen voor hedendaagse kunst  uitgezocht.

2.1. CENTRALE for contemporary art

Gevestigd in de gebouwen van een vroegere eliectriciteitscentrale, wil de CENTRALE for contemporary art een zo breed mogelijk publiek warm maken voor hedendaagse visuele kunst. De Centrale wil een plek zijn die openstaat voor de wereld, Europa, de stad en de wijk, en wil een antwoord zijn op het specifieke karakter van Brussel met haar verscheidenheid aan inwoners en rijkdom aan culturen.

Wij bezoeken in dit bijzondere gebouw een bijzondere tentoonstelling. De tentoonstelling Private Choices belicht een heel belangrijk onderdeel van kunst: de hedendaagse kunstcollecties en hun kunstminnende eigenaars ervan.  We lezen op de website:

” Dit project zet 11 Brusselse kunstcollecties in de schijnwerpers met werk van Belgische en buitenlandse kunstenaars, van jong talent tot gevestigde waarden. De tentoonstelling belicht de eigenheid van elk van de kunstcollecties. Samen met de verzamelaars werden keuzes gemaakt die hun visie op kunst en op het leven toont . De bezoeker ontdekt op die manier telkens de aparte leefwereld van de kunstverzamelaar.”

2.2. ARGOS, centrum voor kunst en media

Ons tweede Brusselse bezoek tekent voor de kennismaking met een specifieke kunstvorm, waaraan we niet dikwijls tijd en aandacht besteden. ARGOS is landelijk het leidend instituut voor de kunstenaarsfilm en -video. Het was het eerste, en is nog steeds het meest complete centrum van deze recente kunstvorm.

Gidsen zullen een presentatie geven over de werking van Argos en de lopende tentoonstellingen toelichten. In de eerste plaats gaat het om een groepstentoonstelling met de titel  Faraway and Nearby. Er worden werken getoond uit de collectie die handelen over de ontmoeting met de ander, met verschillende culturen, leeftijden, verhalen en ervaringen.

Enkele namen van kunstenaars: Aisha Adepoju, Herman Asselberghs, Louise Bourgeois, Berlinde De Bruyckere, Duane Michals, Fairuz Ghammam, Alfredo Jaar, Maria Jerez & Edurne Rubio, Ria Pacquée, Shelly Silver, Bo Vloors, Chu Yun-tien.

 

De tweede presentatie is een solotentoonstelling van het kunstenaarsduo Emily Vey Duke en Cooper Battersby.

Gegevens

Datum:
21 april 2018
Tijd:
09:30 - 18:00
Evenement Categorie: