Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

25 mei 2017: de PROMOTORS op bezoek in Museum VOORLINDEN & beeldentuin CLINGENBOSCH

25 mei 2017

Sfeerbeelden van een onvergetelijk bezoek. Voor een inleiding op museum en de beeldentuin verwijzen we naar de volgende pagina op de website.

Ron Mueck, Couple under an umbrella, 2013 (fragment).
Welkom in Voorlinden, Promotors

Voortreffelijke gidsen leiden de Promotors rond in het museum Voorlinden (zie ook hierna) waar ze worden geconfronteerd met niet minder dan drie verschillende tentoonstellingen.

In de eerste plaats de “Highlights” of de werken die permanent tentoongesteld worden. Hier ontdekken we het magistrale werk van Richard Serra en het zwembad van Leandro Ehrlich, speciaal voor het museum gemaakt, Of het werk van Ron Mueck, waarvan hierboven een fragment en de prachtige “objecten” van Roni Horn (zie hieronder).

Zonder titel, 2013-2015. De Promotors bij het intrigerende werk van Roni Horn.

De indrukwekkende bibliotheek van het museum.

Naast deze “Highlights” die permanent getoond worden, maakt het museum systematisch een selectie uit de collectie voor een thematische tentoonstelling. De huidige tentoonstelling gaat onder de titel “De Tussentijd“. Deze tentoonstelling nodigt de bezoeker uit te onthaasten tussen 43 kunstwerken uit verschillende periodes, stijlen en stromingen, die een nieuwe frisse blik op de omvangrijke, gevarieerde verzameling geven.

Tenslotte is er de tentoonstelling van Martin Creed, Say cheese (klik hier voor meer info).

 

Anselm Kiefer – Karfunkelfee (2009)

 

Black Kites (Bird of ill omen), Arturo Hernandeze Alacazar, 2010 – 2012

In bewondering, museum Voorlinden.

 

Via de schitterende tuin van het museum naar het beeldenbos.

De Middelheim Promotors worden voorbereid op hun twee uur durende wandeling in het beeldenbos.

De wandeling in het schitterende domein Clingenbosch overweldigt de Promotors: schitterend beelden in een adembenemende setting. Perfect ingeplant, dikwijls speciaal voor de plek in het bos gemaakt beleven we een unieke artistieke ervaring. Het feit dat ons bezoek wordt omkaderd met een warme ontvangst en wordt begeleid door bijzonder competente en charmante gidsen, is onbetwistbaar een extra troef die bijdraagt tot succes van het bezoek. Prachtig, gewoon!

Anya Gallaccio, Blessed 2001, brons, keramiek

In Clingenbosch mag (moet!) je (bijna) alle beelden aanraken. Ook dit werk van WARFFEMIUS, “Van 1 naar 4” uit 2009

Pavillon III for Joop, 2003. Dan Graham en opdrachtgever Joop van Caldenborgh hadden tien jaar en verschillende ontwerpen nodig vooraleer dit ronduit schitterende werk in het bos verscheen!.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 mei 2017