Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De ledenprijs, een diner en een kunstveiling

2 april 2016 @ 18:30 - 23:00

Zaterdag 2 april was weer een bijzondere avond in het rijk gevulde feestjaar van 50 jaar Middelheim Promotors.

In de eerste plaats vond om 18.30 in het MIKA, het museumcafé van het Middelheim de winnaar van de ledenprijs van de creatiewedstrijd bekendgemaakt. creatiewedstrijd. Winnaar Lodewijk HEYLEN met zijn project “Boulder” werd door voorzitter Micheline Paredis  gehuldigd. Hij ontving van haar een smakelijke attentie, maar belangrijk,  hij krijgt een uitvoerige reportage in het bekende kunsttijdschrift H ART.

Winnaar van de ledenprijs, Lodewijk Heylen, licht zijn werk toe

Winnaar van de ledenprijs, Lodewijk Heylen, licht zijn werk toe

De avond werd verder gezet in het voor de gelegenheid romantisch versierde Braempaviljoen waar de meer dan 75 gasten om 19.30 uur werden verwelkomd met een aperitief.  Het diner bij kaarslicht dat daarop volgde, verzorgd door traiteur Schoeters, werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd en ervaren als een van de sleutels voor een zeer geslaagde en geanimeerde avond.

Amber Vanluffelen, laureate van de creatiewedstrijd, en directeur Sara Weyns gesprek met directe

Amber Vanluffelen, laureate van de creatiewedstrijd, en directeur Sara Weyns

Maar niet alleen het drie gangenmenu zorgde voor de animatie. Zoals aangekondigd werden immers een aantal kunstwerken uit de tentoonstelling “ Le bruit des Choses” samen met een aantal werken geschonken door de kunstenaars, geveild. Het werd een bij wijlen zeer geanimeerde veiling waarbij de kunstliefhebbers zich niet onbetuigd lieten met als resultaat een zeer bevredigend opbrengst.

 

 

Vermelden we dat de opbrengst van de eerste en erg geslaagde veiling van de Middelheim Promotors gaat naar het documentatiecentrum Lode Craeybeckx van het museum. Dit centrum ontvangt van de Middelheimpromotors jaarlijks een dotatie voor de aankoop van boeken. De veiling is echter bedoeld om het centrum meer toegankelijk te maken voor het publiek en de infrastructuur te verbeteren. Johan Vermariën,  een van de enthousiaste medewerkers van het centrum,  was duidelijk onder de indruk en het was dan ook een gelukkig man die de aanwezigen voor hun bijdrage dankte.

Johan Vermariën tijdens zijn dankwoord

Johan Vermariën tijdens zijn dankwoord

Sara Weyns geeft toelichting bij de te veilen werken.

Sara Weyns geeft toelichting bij de te veilen werken.

U vindt het overzicht van de geveilde werken op  link.

Conclusie: weer een parel van een avond meer aan het successnoer van dit jubileumjaar.

 

 

 Foto’s Jo Vervoort

Gegevens

Datum:
2 april 2016
Tijd:
18:30 - 23:00